Page 14 - Andar per Cantine 2023
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Le cantine/ the cellars
AZIENDA AGRICOLA VILLA SPADARA CANTINE D’AMBRA La vigna DEL CASTELLO ARAGONESE
Forio - Via Calosirto, 82 Tel. 081.989584 Forio - Via Mario D’Ambra, 16 Tel: +39 081 907246 Ischia - Castello Aragonese - Tel. +39 081 99 28 34
Visitare l’azienda Agricola La Spadara vuol Casa D’Ambra, fondata nel 1888, continua, Il vino nasce da uve Biancolella che maturano
dire imparare a conoscere la storia ischitana, nell’innovazione della tradizione, la storia in pieno sole sul Castello Aragonese di Ischia,
un viaggio nel passato e nelle tradizioni. di una cultura millenaria, cercando di in un vigneto panoramico riattivato grazie
L’azienda si estende su sette ettari coltivati raccontare, attraverso i vini, il territorio unico alla volontà di Gabriele Mattera e sua moglie
interamente in biologico ad agrumeto, dell’isola d’Ischia, esaltando in purezza le Karin con i gli Nicola e Anna Cristina Un vino
vigneto, uliveto e ortaggi. All’interno si trova prerogative qualitative delle uve, dei terreni prodotto secondo la tradizione isolana, in un
anche l’antica casa colonica e le cantine e dei microclimi. terreno a vigna n dal Medioevo.
risalenti al 1600.
Founded in 1888, Casa D’Ambra The wine originates from Biancolella
Visiting La Spadara Agricultural continues the story of a millennia-old culture grapes, which mature under the full sun at the
Company means getting to know the history by innovating tradition, seeking to narrate Aragonese Castle of Ischia, in a panoramic
of Ischia, a journey into the past and the unique territory of the island of Ischia vineyard revived through the determination of
traditions. The company covers seven through its wines, accentuating the inherent Gabriele Mattera and his wife Karin, along with
hectares entirely cultivated in organic citrus quality characteristics of grapes, soils, and their children Nicola and Anna Cristina. A wine
orchards, vineyards, olive groves, and microclimates in their purest form produced according to the island’s tradition, on
vegetables. Inside, you’ll also nd the ancient land used for vineyards since the Middle Ages.
farmhouse and cellars dating back to the
1600s.